Az egyik legjobb és legfinomabb alapanyag a savanyú káposzta. Sok ember lakhat vele jól, egészen jó áron.
Rakott káposzta
Hozzávalói:
- 2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma 50 dkg darált sertéshús
- 50 dkg savanyú káposzta
- 25 dkg rizs
- 3 evőkanál zsír
- 2 dl tejföl
- só, bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 evőkanál majoránna
Ajánló: Néhány csepp ebből az olajból és eltűnnek az egerek még a házad környékről is!
Elkészítési módja:
Először felforralunk sós vizet egy edényben és a rizst megfőzzük benne. Felkockázzuk a vöröshagymákat, a zsíron megforgatjuk, aztán a durvára vágott káposzta egyik felét 5-8 perc alatt megdinszteljük. A másik feléhez hozzáadjuk a húst, és lepirítjuk, adunk hozzá a fűszerekből, ezt követően pedig néhány percig pároljuk és kevés vízzel felöntjük. Az aprított fokhagymát se felejtsük el hozzáadni. A ragu főzése 1 órát vesz igénybe. Sózni, borsozni kell, és elkeverni a rizzsel. Lehetőleg tűzálló tálat használjunk. Az aljára kell egy réteg káposztát tenni, majd a rizses hús következik, és újra a káposzta. Ezt addig ismételjük, amíg elfogynak az alapanyagok. A káposzta legyen a legtetején, amit tejföllel megkenünk, és betesszük a 220 fokos sütőbe 35 percig sülni. Látni fogjuk, amikor pirulni kezd a tejföl.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!