Krumplis-káposztás egytál
Hozzávalói:
- 1 szál paprikás kolbász
- 15 dkg füstölt szalonna
- 60 dkg krumpli
- 50 dkg savanyú káposzta
Ajánló: Krémes, majonézes krumplisaláta: tökéletes köret húsok mellé
Elkészítési módja:
A megpucolt burgonyákat lereszeljük, majd alaposan összekeverjük a káposztával. A kolbászt felkarikázzuk, és előkészítjük a rétegezéshez. Egy tűzálló tálat előveszünk, és egymás után rétegezzük benne a krumplis-káposztás keveréket és a kolbászdarabokat. Miután ezzel elkészültünk, ráöntünk körülbelül 1 dl vizet, majd a tetejét szalonnacsíkokkal borítjuk be. Az edényt alufóliával lefedjük, de ha van római tálunk, annak a fedelét használjuk inkább. 220 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és körülbelül 50 perc alatt készre sütjük az ételt. Tejföllel tálaljuk.