Hirdetés

Főzzünk jókat olcsón savanyú káposztából: 3 kiadós és egyszerű recept

Hirdetés

Krumplis-káposztás egytál

Hozzávalói:

  • 1 szál paprikás kolbász
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 60 dkg krumpli
  • 50 dkg savanyú káposzta

Ajánló: Krémes, majonézes krumplisaláta: tökéletes köret húsok mellé

Elkészítési módja:

A megpucolt burgonyákat lereszeljük, majd alaposan összekeverjük a káposztával. A kolbászt felkarikázzuk, és előkészítjük a rétegezéshez. Egy tűzálló tálat előveszünk, és egymás után rétegezzük benne a krumplis-káposztás keveréket és a kolbászdarabokat. Miután ezzel elkészültünk, ráöntünk körülbelül 1 dl vizet, majd a tetejét szalonnacsíkokkal borítjuk be. Az edényt alufóliával lefedjük, de ha van római tálunk, annak a fedelét használjuk inkább. 220 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és körülbelül 50 perc alatt készre sütjük az ételt. Tejföllel tálaljuk.

3 / 3

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés