Hirdetés

Hervad a karácsonyi kaktuszod? Íme a leggyakoribb okok, amire nem is gondolnál

Hirdetés

Figyeljünk oda, hogy a cserép alján ne pangjon a víz, mert a gyökérrothadás gyorsan elindulhat és az egész növényt tönkreteheti. Amennyiben hervadni kezdene, úgy érdemes a gyökereket ellenőrizni, és az ép hajtásokat külön cserepekbe átültetni. Ezzel a módszerrel megmenthetjük a növény egy részét. Hűvösebb környezetben elegendő lehet két hetente locsolni, míg melegebb helyen mindig győződjünk meg arról, hogy a talaj felső rétege kiszáradt-e az ismételt öntözést megelőzően.

Tavasztól kezdve egészen a szabadban tartható, ha világos, de közvetlen napsütéstől védett helyet választunk a karácsonyi kaktuszunknak. A virágzás serkentése érdekében ősszel kezdjük el csökkenteni az öntözést, és fejezzük be a rendszeres tápoldatozást. Hűvösebb, körülbelül 15 °C körül hőmérsékletű helyen vagy rövidnappalos körülmények között gyorsabban fejlődnek a bimbók. Ahogy ezek megjelennek, fontos, hogy a növényt ne forgassuk, és ne változtassuk a helyét, mert ez a bimbók lehullásához vezethet.

Egy kis figyelmességgel elérhetjük azt, hogy a karácsonyi kaktuszunk az ünnepi időszakban különleges díszként pompázzon a meghitt otthonunkban.

Az 5 legfinomabb tökfőzelék recept, amiből mindenki duplán fog szedni

2 / 2

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés