Hihetetlen, de működik: Ettől az apró trükktől lesz a répatortád egyszerűen tökéletes!

Hihetetlen, de működik: Ettől az apró trükktől lesz a répatortád egyszerűen tökéletes!
Répatorta készítése. Forrás: Youtube.com
Hirdetés

Répatorta recept

Hozzávalók:

Hirdetés
  • 15 dkg zabliszt
  • 2 db sárgarépa
  • 30 dkg vaj
  • 1 db alma
  • 4 ek méz
  • fél tk fahéj
  • 1 csom vaníliás cukor
  • fél tk szódabikarbóna
  • fél citrom leve
  • 2 evőkanál mazsola (kihagyható)

Elkészítés: 

  • Mossuk meg a mazsolát és áztassuk be tiszta vízbe , hagyd 15 percet ázni majd szűrd le és tedd félre.
  • Hámozzuk meg a sárgarépát, az almát, vágjuk fel kisebb darabokra, és botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsük le őket. Ha nem viszi jól a turmixgép gép, egy pici vizet bátran adhatunk hozzá.
  • Ezután keverjük össze a hozzávalókat egy nagyobb tálban, a végén hozzáadva a szódabikarbónát és a fél citrom levét. 
  • Öntsük a masszát egy kivajazott tortaformába, majd:
  • 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) süsd háromnegyed órán keresztül. Ha letelt az idő, tűpróbával ellenőrizd, megsült-e a belseje. Ha igen, vegyük ki a sütőből és hagyjuk egy kicsit hűlni.Ha kihűlt kiboríthatjuk a formából; és már kész is a finom, puha, omlós és ízletes téli répatorta!

Ezeket olvastad már?

Kiderült a titok: így tárold a kenyeret, hogy napokig friss maradjon

Ezért forrald fel babérlevelet a dióval! Nem fogod elhinni, mire képes!

Mutatunk 7 őzgerincben sült rakott húst, ami villámgyorsan elkészíthető

2 / 2

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés