Répatorta recept
Hozzávalók:
Hirdetés
- 15 dkg zabliszt
- 2 db sárgarépa
- 30 dkg vaj
- 1 db alma
- 4 ek méz
- fél tk fahéj
- 1 csom vaníliás cukor
- fél tk szódabikarbóna
- fél citrom leve
- 2 evőkanál mazsola (kihagyható)
Elkészítés:
- Mossuk meg a mazsolát és áztassuk be tiszta vízbe , hagyd 15 percet ázni majd szűrd le és tedd félre.
- Hámozzuk meg a sárgarépát, az almát, vágjuk fel kisebb darabokra, és botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsük le őket. Ha nem viszi jól a turmixgép gép, egy pici vizet bátran adhatunk hozzá.
- Ezután keverjük össze a hozzávalókat egy nagyobb tálban, a végén hozzáadva a szódabikarbónát és a fél citrom levét.
- Öntsük a masszát egy kivajazott tortaformába, majd:
- 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) süsd háromnegyed órán keresztül. Ha letelt az idő, tűpróbával ellenőrizd, megsült-e a belseje. Ha igen, vegyük ki a sütőből és hagyjuk egy kicsit hűlni.Ha kihűlt kiboríthatjuk a formából; és már kész is a finom, puha, omlós és ízletes téli répatorta!
Ezeket olvastad már?
Kiderült a titok: így tárold a kenyeret, hogy napokig friss maradjon
Ezért forrald fel babérlevelet a dióval! Nem fogod elhinni, mire képes!
Mutatunk 7 őzgerincben sült rakott húst, ami villámgyorsan elkészíthető