Hirdetés

Így készül a legfinomabb halászlé: Bözsi mama felfedi a titkos receptet

Hirdetés

A halászlé egy olyan klasszikus fogás, amely elengedhetetlen része az ünnepi asztalnak. Minden családnak megvan a saját receptje, de most bemutatjuk, hogyan készítheted el a legízletesebb változatát!

Egyesek a szegedi halászlére esküsznek, mások a bajait tartják a legjobbnak, de a legtöbben talán azt a változatot szeretik a leginkább, amit az édesanyjuk vagy a nagymamájuk főzött. Sok évnyi tapasztalat és hozzáértés vezérli azokat a háziasszonyokat, akik nagy alapossággal és gondossággal készítik el a halászlét, amely az egész család kedvence az ünnepi asztalon.

A halászlé, a bejglihez hasonlóan sokak számára ijesztő kihívásnak tűnhet, mert bonyolultnak tartják az elkészítését. Mégis megéri nekilátni, hiszen semmi sem ér fel egy házi készítésű halászlé ínycsiklandó ízével. Ráadásul Bözsi mama most megosztotta velünk a legfinomabb halászlé receptjét, így ezt mutatjuk is!

Néhány csepp ebből az olajból és eltűnnek az egerek még a házad környékről is!

A legjobb halászlé hozzávalói:

  • bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 teáskanál zsiradék
  • 1 csipet őrölt babérlevél
  • 1 ek. őrölt pirospaprika
  • 2 db burgonya
  • 3 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db t. v. paprika
  • 1,5 l víz
  • 4 szelet pontypatkó
  • 1 kg apró hal
  • 10 dkg füstölt szalonna

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

1 / 2

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés