Elkészítési mód:
1. Először vágd kisebb kockadarabokra a füstölt szalonnát. Szórd bele egy fazékba, és adj hozzá egy kis zsiradékot is, majd pirítsd meg. Helyezd rá a finomra feldarabolt vöröshagymát, és dinszteld átlátszóra.
2. Ezt követően törd át a fokhagymát és add hozzá, majd süsd egy perc hosszáig. Húzd le a tűzhelyről, és az őrölt pirospaprikát keverd el. Add hozzá a kis kockákra szeletelt paprikát és paradicsomot, majd tedd vissza a tűzre, és hagyd, hogy összerotyogjon.
3. Tíz perc elteltével adj hozzá az egy kiló apró halat és a meghámozott, egészben hagyott két burgonyát. Öntsd fel vízzel, majd ízesítsd őrölt köménnyel, babérral, sóval és borssal. Addig főzd, amíg a burgonya teljesen megpuhul, ezután az egészet passzírozd át.
4. Végül öntsd vissza a megtisztított fazékba, óvatosan tedd bele a négy pontypatkót, és főzd néhány percig. Tálald erős paprikával.
TIPP!
Nyugodtan használj halászlésűrítményt, ha nincs időd a passzírozásra. Ebben főzd puhára a felkockázott burgonyát, szükség esetén hígítsd fel egy kis vízzel, majd törd át az elkészült levest.
A szakértő elárulta, hogy miért tilos a reggeli kávéhoz tejet inni
Lehullik a szobai fikusz levele? Ez az egyszerű trükk 3-4 hét alatt megmenti!