Hirdetés

Így készül a tökéletes magyar palacsinta – könnyű, légies, és mindenki kedvence

Hirdetés

Így készül a tökéletes magyar palacsinta – könnyű, légies, és mindenki kedvence

A cseh életmódmagazin ír a híres magyar palacsinta receptjéről!

A cseh Prima Inspirace magazin szerint a legendás magyar palacsinta titka a könnyed, légies tésztában rejlik, amely még a hagyományos változatoknál is puhább állagú. Az élesztős tészta biztosítja ezt az omlós és könnyű textúrát. Ugyan az elkészítése valamivel több időt igényel, de az eredmény minden fáradozást megér. A magazin egy receptet is bemutatott az olvasóknak.

Ajánló: 6 elfeledett tájétel recept, amit a dédink konyhája őrzött

Ez a magyar palacsinta recept nem fog csalódást okozni senkinek! Ízlés szerint megtölthető lekvárral, túróval vagy akár Nutellával is.

Hozzávalók tészta készítéshez:

  • 2 tojás
  • 250 g sima liszt
  • 5 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 15 g élesztő
  • csipet só
  • olaj a sütéshez

Ötletek a töltelékekhez:

  • friss gyümölcs
  • lekvár
  • tejszínhab
  • túró
  • tejföl
  • Nutella

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

1 / 3

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés