Hirdetés

Így készül a tökéletes magyar palacsinta – könnyű, légies, és mindenki kedvence

Hirdetés

Elkészítési módja:

1. Futtassuk fel az élesztőt!
Az élesztőt morzsoljuk bele egy deciliter langyos hőmérsékletű tejbe, keverjük el, és hagyjuk állni pár percen keresztül, hogy szépen aktiválódjon.

2. Válasszuk szét a tojásokat!
Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá kell verni – ez az alapja a a palacsinták könnyed, légies állagának.

3. Készítsük el a tésztát!
A felfuttatott élesztős tejet keverjük össze a tojássárgájával, és fokozatosan adagoljuk hozzá a megmaradt tejet és a lisztet, amíg egy sima, lágy tésztát kapunk. Végül óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét. Ez segít a tészta könnyedségének megőrzésében. Pihentessük 15 percig, hogy az élesztő dolgozhasson, és a tészta puhábbá válhasson.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

2 / 3

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés