Elkészítés:
A maradék krumplipürét egy nagy tálba tesszük, és hozzáadjuk a tojást.( én a tojást összekeverem, hogy egyneművé váljon)Ezután összekeverjük, hogy a tojás teljesen elkeveredjen a pürében.
Fokozatosan, kanalanként adjuk hozzá a lisztet, amíg egy jól formázható, de nem túl ragacsos tésztát kapunk. Ha szükséges, mert nagyobb mennyiségű volt a krumplipüré, több lisztet is adhatunk hozzá.
A tésztából kisebb gombócokat készítünk, majd a tenyerünk között lapos kis korongokká tapsikoljuk őket.
Serpenyőben olajat hevítünk, és a korongokat mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.
A megsült mindkét oldaluk, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk.
A tapsikolós pogácsák ízlés szerint édesen vagy sósan is tálalhatók. Próbáld ki bármilyen lekvárral, vagy egyszerűen sóval megszórva – így bárki megtalálhatja a kedvére valót!
Ez a recept egyszerű, finom, és egy újabb kedvenc étel is a családi asztalra. Jó étvágyat!