Hirdetés

Isteni krumplis tapsi, ezt aki megkóstolja többé nem felejti el

Isteni krumplis tapsi
Hirdetés

Elkészítés:

A maradék krumplipürét egy nagy tálba tesszük, és hozzáadjuk a tojást.( én a tojást összekeverem, hogy egyneművé váljon)Ezután összekeverjük, hogy a tojás teljesen elkeveredjen a pürében.

Fokozatosan, kanalanként adjuk hozzá a lisztet, amíg egy jól formázható, de nem túl ragacsos tésztát kapunk. Ha szükséges, mert nagyobb mennyiségű volt a krumplipüré, több lisztet is adhatunk hozzá.

A tésztából kisebb gombócokat készítünk, majd a tenyerünk között lapos kis korongokká tapsikoljuk őket.

Serpenyőben olajat hevítünk, és a korongokat mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.

A megsült mindkét oldaluk, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk.

A tapsikolós pogácsák ízlés szerint édesen vagy sósan is tálalhatók. Próbáld ki bármilyen lekvárral, vagy egyszerűen sóval megszórva – így bárki megtalálhatja a kedvére valót!

Ez a recept egyszerű, finom, és egy újabb kedvenc étel is a családi asztalra. Jó étvágyat!

Ajánló: 7 dolog, amit szigorúan tilos ecettel tisztítani

2 / 2

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés