Hirdetés

Januárban marokszámra kéne enni ezt az élelmiszert: csökkenti a vércukor szintet és alaposan kipucolja a beleket

Januárban marokszámra kéne enni ezt az élelmiszert: csökkenti a vércukor szintet és alaposan kipucolja a beleket
Hirdetés

Apró magok tele értékkel: de miért is?

A sütőtök magja maga az antioxidáns bomba! Flavonoidok, fenolsavak, E-vitamin és karotinoidok találhatóak bennük, amelyek nagyban csökkentik a szervezetben a gyulladásokat, és megóvják a sejteket a szabad gyökök káros hatásaitól. Az antioxidánsok mint tudjuk, számos betegség elleni védekezésben fontos szerepet játszanak.

Ez is érdekelhet: Ezt a 10 dolgot öntsd a WC-be vagy a csapra, és felejtsd el örökre a vízkövet!

  • A sütőtök magja a legjobb B- és E-vitamin-forrás.
  • Ásványi anyagokból megtalálható benne a kálium, magnézium, a vas és cink is.
  • L-triptofán is található benne,ez segíti a jó alvást és csökkenti a depressziót.
  • Omega-3 zsírsavakat tartalmaz.
  • A sütőtök magja gyulladáscsökkentő hatásáról is ismert
  • Rosttartalma miatt az emésztésre is jó 
  • Az immunrendszert nagyban erősíti
  • Magas a cinktartalmának köszönhetően a prosztataproblémák is megelőzhetőek a fogyasztásával
  • Az tökmag fehérjedús, 100 gramm magban 30 gramm fehérje található.

Ezenkívül a tökmag tele van olyan ásványi anyagokkal, mint a magnézium, vas, cink és fehérje. Ezek az anyagok nélkülözhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez. Már egy negyed csészényi tökmag napi magnéziumszükségleted 40%-át biztosítja a Popsugar szerint, ami kulcsfontosságú a csontok és izmok egészségéhez, de a vérnyomás és a vércukorszint szabályozásában is jelentős szerepe van.

Érdemes megnézni: Ezért forrald fel babérlevelet a dióval! Nem fogod elhinni, mire képes!

Összegezve tehát a tökmag: a legegészségesebb snack, bátran fogyasszunk belőle akár napi szinten is . Semmiképp ne dobjuk ki mert mint látjuk számos területen segít szervezetünk tökéletes működésében.

(FORRÁS)

2 / 2

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés