Kiderült a titok: így tárold a kenyeret, hogy napokig friss maradjon
Nincs jobb a friss, puha, és ropogós kenyérnél. Sokszor azonban gyorsan kiszárad. Cikkünkben most bemutatjuk, hogy mire figyeljünk oda a tárolásánál.
Ha nem jól tároljuk a kenyereket, kifliket, zsemléket, egyéb péksüteményeket, akkor szinte már másnapra kiszáradnak és gyorsan penészedésnek is indulhatnak. Sok megoldás létezik a tárolásra, de mégsem mindegyik megfelelő.
Érdemes megnézni: Ezért forrald fel babérlevelet a dióval! Nem fogod elhinni, mire képes!
Melyik kenyér bírja a legtovább?
A tartósítószereket bőven tartalmazó tartós kenyerek állnak el a leghosszabb ideig. Nem biztos, hogy ez a jó választás, hiszen az egészségünk a legfontosabb. Amennyiben van lehetőségünk, vegyünk inkább olyan kenyeret, amelynek természetesebb összetevői vannak. Jó döntés lehet például a teljes kiőrlésű gabonából készült kenyér fogyasztása. Ezek a kenyerek – magas rosttartalmuknak és más összetevőiknek köszönhetően – természetes módon tovább megőrzik frissességüket.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!