Ne tegyük be a hűtőbe!
A hűtőbe semmiképp ne tegyük, mert ugyan a penészesedéstől megóvja a kenyeret,az alacsony hőmérséklet, de a szeletek hamarabb kiszáradnak. A kenyér elveszíti a benne lévő nedvességet, és ezáltal azonnal megszűnik a puhasága. A kenyér 0 és 10 °C közötti hőmérsékleten elveszti rugalmasságát. Ennek következtében megváltozik az állaga, morzsolódni kezd és az íze, így a következő fogyasztáskor már biztosan nem lesz olyan friss, mint szeretnéd.
Ezt olvastad már? Ez az 5 szobanövény szerencsét és boldogságot hoz az új évben
Fagyasztóba helyezhető-e?
Míg a hűtőbe nem ajánlott tenni a kenyeret, addig a fagyasztás már egy jó módszer lehet. Ha előre tudható, hogy a kilós kenyér biztosan nem fog elfogyni, érdemes a fagyasztóba tenni a tartóssága megőrzése érdekében. A legjobb, ha alufóliába vagy a műanyag fóliába csomagolod és egy légmentesen zárható „tartós” zacskóba helyezed. Nyomjuk ki belőle a levegőt, zárjuk le, és be is rakható a fagyasztóba. Minél frissebb a kenyér, amikor lefagyasztjuk, annál jobb lesz a felolvasztás után is.
Nem számít, hogy milyen kenyeret fagyasztunk le, mindegyiknél egyformán működik. Kiolvasztásnál ajánlott 1 nappal előbb kivenni a fagyasztóból és szépen hagyni, hogy magától a benti hőmérsékleten kiolvadjon.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!