Ha készre főtt a burgonyánk, kiszedegetjük a vízből a hagymát, és a babérleveleket. A még forró főzővízből két merőkanálnyit hozzámerünk a kefírhez kevert liszthez, és jó alaposan elkeverjük, azaz hőkiegyenlítést végzünk, majd ezt a kész egyveleget hozzáöntjük a krumplihoz. Folyamatos kevergetés közben besűrítjük a főzeléket.
És ha már készen vagyunk a krumplifőzelékkel, akkor jöhet mellé a fasírt is! Hoztunk nektek egy különleges receptet, mivel 10 háziasszonyból alig egy ismeri a tökéletes fasírt titkát. Pedig pillanatok alatt így készíthető el:
A fasírtot általában mindenki szereti, de nem egyformán készítjük, hiszen más az ízlésünk, de egy biztos, ez az egyik alap étel a magyar konyhákban. Az alapanyagok általában egyformák mindenki készítési módjában viszont az ízesítésnél, fűszerezésnél lehet eltérés, attól függ ki mit szeret. De az a háziasszony, aki jól készíti az nagy elismerést zsebelhet be. Összeszedtünk néhány instrukciót, amit betartva könnyedén készíthetjük el a legfinomabb és zamatos fasírtot mindenféle nehézség nélkül. Tovább a recepthez!
Ez is érdekelhet:
11 zseniálisan egyszerű túrós süti – ezt tényleg bárki meg tudja csinálni