Mutatunk 7 őzgerincben sült rakott húst, ami villámgyorsan elkészíthető
Az őzgerincforma sok finomság elkészítésére alkalmas. A téli gyümölcskenyerek mellett nagyszerűen használható a rakott húsok megsütéséhez, amelyeket zöldségekkel, sajttal, vagy baconnal is fel lehet dobni. A formája miatt alapból mutatós lesz, ráadásul könnyen is tudjuk majd szeletelni. Hidegtálakon elhelyezve is nagyon gusztusos! Lássunk néhány ínycsiklandó receptet, amely új lehetőségeket ad ennek a konyhai eszköznek a felhasználására.
Ajánló: 6 elfeledett tájétel recept, amit a dédink konyhája őrzött
1. Baconös-sajtos csirkemell őzgerincformában megsütve
90 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 25 dkg bacon
- 60 dkg csirkemellfilé
- 3 ek liszt
- 2 db tojás
- 4 ek tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
- 10 dkg paprikás szalámi
- fél piros paprika
- fél zöld kaliforniai paprika
- só
- bors
- vaj
- morzsa
Elkészítési mód:
Vajazzuk ki az őzgerincformát, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd béleljük ki baconnel. Úgy csináljuk, hogy a szalonnacsíkok fedésben legyenek egymással és lógjanak ki a formából. A csirkemellet kockázzuk fel, fűszerezzük sóval és borssal az ízlésünk szerint. Keverjük össze a lisztet, a sajtot, a tojást, a tejfölt,a paprikát és a szalámit. Adjuk hozzá a húsdarabokat, és tegyük bele az őzgerincformába. Ha szükséges, akkor még fűszerezhető. Hajtsuk vissza a bacont, takarjuk le alufóliával, süssük 200 °C-on 40 percen keresztül. Ha ez idő eltelt, akkor vegyük le róla az alufóliát és még süssük további 10 percen át.
A szalonna megpirulása után kivesszük a sütőből, és lassan a sütőpapíros tepsibe átborítjuk a formában megsült ételt. Nagyjából 10 perc kell még ahhoz, hogy szép pirosra süljön a teteje.
Hidegen és melegen is elfogyaszthatjuk, tálalhatunk hozzá köretként rizst, sült burgonyát, vagy friss salátát (akár majonézes változatban is) vagy hidegtálon is finom. Tipp: könnyebben szeletelhető, ha kihűlt.
Ez az étel bármikor megállja a helyét akár egy ünnepi asztalon is.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!