2. Tavaszi rakott csirke spenóttal és aszalt paradicsommal, őzgerincformában sütve
75 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 35 dkg csirkemell
- 12 db spenótlevél
- 5 db aszalt paradicsom
- 3 ek zabpehely
- 2 ek olívaolaj
- 1 csipet szárított lestyánlevél
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 db tömlős krémsajt
- 10 dkg mozzarella
- 30 db kolbászkarika
- 5 szelet pulykasonka
- 1 db tojás
- petrezselyemzöld
- fokhagymás borskeverék
- só
- bors
- zöldfűszerek
Az 5 legfinomabb tökfőzelék recept, amiből mindenki duplán fog szedni
Elkészítési mód:
Először is a csirkemellfilét mossuk meg és törölgessük szárazra. Ujjnyi csíkokra vágjuk fel, majd sózzuk, és foghagymás borsos is teszünk rá.
Keverjük össze a tojást, a tejfölt a sajtokkal (krémsajt és reszelt sajt fele) Keverjük bele a lestyánt és a petrezselymet, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Aprítsunk fel 3 db szárított paradicsomot és belerakjuk a zabpehellyel és a csirkemellel együtt.
Ezt követően foglalkozzunk a spenótlevelekkel is. Mártsuk forró vízbe, majd helyezzük papírtörlőre, hogy száradjon.
Béleljünk ki az őzgerincformánkat sütőpapírral és olívaolajjal kenjük meg. A kolbászkarikákat (kb. 10 db) az aljára helyezzük, majd a pulykasonkát tesszük rá. Ezután jönnek a spenótlevelek, majd erre ismét a kolbászkarikák. végül pedig rákerül a csirkés massza. A tetejére rakjunk bőven mozzarellát, aszaltparadicsomot, és a maradék kolbászról se feledkezzünk meg.
Előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából 40 percen át sütjük, egészen addig, amíg a teteje pirulni kezd. Ha elkészült, akkor kiborítjuk a sütőtepsire, és megszórjuk bőségesen reszelt sajttal. Toljuk be ismét a sütőbe, és süssük, amíg a sajt rápirul. Pihentessük sütést követően 10 percen keresztül, majd szeletelhetjük is a tálaláshoz.
Megjegyezzük, hogy a spenót a tavasz egyik íze, azonban elég megosztónak számít. Valaki szereti, míg más ódzkodik tőle. Valószínűleg azért, mert sokan csak főzelékhez készítik. Ez a recept nem tartalmaz belőle sokat, de aki szereti az ízét, nyugodtan rakhat rá többet is az előírtnál. Az őzgerincforma sütés közben egy sütőtepsire rakható, ha esetleg a nedvesség kifolyna belőle, akkor ne a sütőben landoljon.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!