Hirdetés

Mutatunk 7 őzgerincben sült rakott húst, ami villámgyorsan elkészíthető

Hirdetés

2. Tavaszi rakott csirke spenóttal és aszalt paradicsommal, őzgerincformában sütve

75 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 35 dkg csirkemell
  • 12 db spenótlevél
  • 5 db aszalt paradicsom
  • 3 ek zabpehely
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 csipet szárított lestyánlevél
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 db tömlős krémsajt
  • 10 dkg mozzarella
  • 30 db kolbászkarika
  • 5 szelet pulykasonka
  • 1 db tojás
  • petrezselyemzöld
  • fokhagymás borskeverék
  • bors
  • zöldfűszerek

Az 5 legfinomabb tökfőzelék recept, amiből mindenki duplán fog szedni

Elkészítési mód:

Először is a csirkemellfilét mossuk meg és törölgessük szárazra. Ujjnyi csíkokra vágjuk fel, majd sózzuk, és foghagymás borsos is teszünk rá.

Keverjük össze a tojást, a tejfölt a sajtokkal (krémsajt és reszelt sajt fele) Keverjük bele a lestyánt és a petrezselymet, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Aprítsunk fel 3 db szárított paradicsomot és belerakjuk a zabpehellyel és a csirkemellel együtt.

Ezt követően foglalkozzunk a spenótlevelekkel is. Mártsuk forró vízbe, majd helyezzük papírtörlőre, hogy száradjon.

Béleljünk ki az őzgerincformánkat sütőpapírral és olívaolajjal kenjük meg. A kolbászkarikákat (kb. 10 db) az aljára helyezzük, majd a pulykasonkát tesszük rá. Ezután jönnek a spenótlevelek, majd erre ismét a kolbászkarikák. végül pedig rákerül a csirkés massza. A tetejére rakjunk bőven mozzarellát, aszaltparadicsomot, és a maradék kolbászról se feledkezzünk meg.

Előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából 40 percen át sütjük, egészen addig, amíg a teteje pirulni kezd. Ha elkészült, akkor kiborítjuk a sütőtepsire, és megszórjuk bőségesen reszelt sajttal. Toljuk be ismét a sütőbe, és süssük, amíg a sajt rápirul. Pihentessük sütést követően 10 percen keresztül, majd szeletelhetjük is a tálaláshoz.

Megjegyezzük, hogy a spenót a tavasz egyik íze, azonban elég megosztónak számít. Valaki szereti, míg más ódzkodik tőle. Valószínűleg azért, mert sokan csak főzelékhez készítik. Ez a recept nem tartalmaz belőle sokat, de aki szereti az ízét, nyugodtan rakhat rá többet is az előírtnál. Az őzgerincforma sütés közben egy sütőtepsire rakható, ha esetleg a nedvesség kifolyna belőle, akkor ne a sütőben landoljon.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

2 / 7

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés