Hirdetés

Mutatunk 7 őzgerincben sült rakott húst, ami villámgyorsan elkészíthető

Hirdetés

3. Gombás rakott hús őzgerincformában készítve

90 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 1 kis üveg szeletelt gomba
  • reszelt sajt
  • 6 szelet vékonyra vágott karaj
  • liszt
  • szeletelt bacon
  • 2 db tojás
  • bors

Elkészítési mód:

Béleljük ki a formát baconszeletekkel keresztben. Kétoldalt lógjon túl a szalonna a formán.

Kiklopfolunk 3 szelet karajt, megsózzuk, és a lisztbe, a 2 felvert tojásba és reszelt sajtba beleforgatjuk. A szalonnára tegyük őket egymás mellé helyezve.

Pároljuk meg a gombát egy kis olajon, majd vegyük le a gázról. 2 nyers tojást keverjünk bele, és adjunk hozzá sót, borsot. A tojásos-gombás masszát öntsük a sajtos húsokra és igazgassuk el szépen.

Ismételten megsózunk 3 szelet karajt, beleforgatjuk a lisztbe, tojásba, sajtba , és a gombás-tojásos masszára egymás mellé rakjuk. Befedjük a formán túl hajló szalonnacsíkokkal.

Fedjük le alufóliával és süssük bő fél órán át, majd vegyük le a fóliát és további fél óráig sütjük, pirítjuk a rakott húst.

Pihentessük 15-20 percig, majd borítsuk egy tálra. Jobban szeletelhető, ha kicsit kihűl. Különben széteshet a borításnál. Ez a fogás jól néz ki, finom és melegen, hidegen is fogyasztható.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

3 / 7

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés