3. Gombás rakott hús őzgerincformában készítve
90 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 1 kis üveg szeletelt gomba
- reszelt sajt
- 6 szelet vékonyra vágott karaj
- liszt
- szeletelt bacon
- 2 db tojás
- só
- bors
Elkészítési mód:
Béleljük ki a formát baconszeletekkel keresztben. Kétoldalt lógjon túl a szalonna a formán.
Kiklopfolunk 3 szelet karajt, megsózzuk, és a lisztbe, a 2 felvert tojásba és reszelt sajtba beleforgatjuk. A szalonnára tegyük őket egymás mellé helyezve.
Pároljuk meg a gombát egy kis olajon, majd vegyük le a gázról. 2 nyers tojást keverjünk bele, és adjunk hozzá sót, borsot. A tojásos-gombás masszát öntsük a sajtos húsokra és igazgassuk el szépen.
Ismételten megsózunk 3 szelet karajt, beleforgatjuk a lisztbe, tojásba, sajtba , és a gombás-tojásos masszára egymás mellé rakjuk. Befedjük a formán túl hajló szalonnacsíkokkal.
Fedjük le alufóliával és süssük bő fél órán át, majd vegyük le a fóliát és további fél óráig sütjük, pirítjuk a rakott húst.
Pihentessük 15-20 percig, majd borítsuk egy tálra. Jobban szeletelhető, ha kicsit kihűl. Különben széteshet a borításnál. Ez a fogás jól néz ki, finom és melegen, hidegen is fogyasztható.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!