Hirdetés

Mutatunk 7 őzgerincben sült rakott húst, ami villámgyorsan elkészíthető

Hirdetés

4. Sült csirkemell őzgerinc formában

75 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • vaj
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • 4 ek tejföl
  • 2 db tojás
  • 3 ek liszt
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 15 dkg szeletelt bacon
  • 80 dkg csirkemell

Elkészítési mód:

Mossuk meg alaposan a húst, és szeleteljük kis kockákra. Sózzuk, borsozzuk és kis ideig pihentessük. c

Összekeverjük a csirkemellel a lisztet, a 3 ek tejfölt, a tojásokat, a kis sót, a reszelt sajtot (de rakjunk félre, hogy jusson az aljára is.) és a petrezselymet.

Kenjük ki vajjal a formát, majd szórjuk meg zsemlemorzsával. A szalonnát helyezzük a formába úgy, hogy kilógjon két oldalon. A masszát rakjuk bele és hajtsuk vissza a szalonnát. Kenjük le 1 ek tejföllel a tetejét, és tegyük rá a maradék sajtot.

170 fokon 40 percig sütjük (légkeveréses sütőben), majd tepsire borítjuk fejjel lefelé, és 220 fokon 10 perc alatt megpirítjuk.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

4 / 7

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés