4. Sült csirkemell őzgerinc formában
75 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók 6 adaghoz:
- vaj
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- 4 ek tejföl
- 2 db tojás
- 3 ek liszt
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 15 dkg szeletelt bacon
- 80 dkg csirkemell
Elkészítési mód:
Mossuk meg alaposan a húst, és szeleteljük kis kockákra. Sózzuk, borsozzuk és kis ideig pihentessük. c
Összekeverjük a csirkemellel a lisztet, a 3 ek tejfölt, a tojásokat, a kis sót, a reszelt sajtot (de rakjunk félre, hogy jusson az aljára is.) és a petrezselymet.
Kenjük ki vajjal a formát, majd szórjuk meg zsemlemorzsával. A szalonnát helyezzük a formába úgy, hogy kilógjon két oldalon. A masszát rakjuk bele és hajtsuk vissza a szalonnát. Kenjük le 1 ek tejföllel a tetejét, és tegyük rá a maradék sajtot.
170 fokon 40 percig sütjük (légkeveréses sütőben), majd tepsire borítjuk fejjel lefelé, és 220 fokon 10 perc alatt megpirítjuk.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!