Hirdetés

Mutatunk 7 őzgerincben sült rakott húst, ami villámgyorsan elkészíthető

Hirdetés

5. Csirkemájas-tojásos őzgerinc

75 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók 5 adaghoz:

  • őrölt bors
  • 1 ek étolaj
  • 1 tk paprikakrém
  • 1 tk ételízesítő
  • 50 dkg csirkemáj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 5 db nyers tojás
  • 1 ek liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 db főtt tojás

Elkészítési mód:

Aprítsuk fel a szalonnát és a vöröshagymát, majd egy serpenyőben hevítsünk kis étolajat. Helyezzük bele a szalonnát és a hagymát, és pároljuk üvegesre.

Adjuk hozzá a megtisztított csirkemájat, és szórjuk meg – ízlésünk szerinti mennyiségű – őrölt borssal. Tegyünk rá fedőt és pároljuk puhára. Ezután keverjük hozzá a paprikakrémet és az ételízesítőt, majd pirítsuk le kicsit. Emennyiben úgy látjuk, hogy kész, akkor húzzuk le a tűzről. Ha kihűlt, szeleteljük fel a májat.

A főtt tojásokat vágjuk apróbb darabokra, és keverjük össze a májjal. Szórjuk bele a felaprított petrezselyemzöldet is.

Béleljünk ki egy őzgerincformát alufóliával, majd kenjük meg étolajjal. Tegyük bele a tojásos-májas keveréket, és simítsuk egyenletesre a tetejét. Verjük fel a nyers tojásokat a liszttel, adjunk hozzá egy csipet sót, és öntsük rá a májas keverékre.

Hajtsuk rá az alufólia lelógó széleit a keverékre, és helyezzük az őzgerincformát az előmelegített sütőbe. Süssük 170 fokon 25-30 percig. Akkor készült el, amikor szép aranybarna.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

5 / 7

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés