5. Csirkemájas-tojásos őzgerinc
75 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók 5 adaghoz:
- őrölt bors
- 1 ek étolaj
- 1 tk paprikakrém
- 1 tk ételízesítő
- 50 dkg csirkemáj
- 10 dkg füstölt szalonna
- 5 db nyers tojás
- 1 ek liszt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 5 db főtt tojás
Elkészítési mód:
Aprítsuk fel a szalonnát és a vöröshagymát, majd egy serpenyőben hevítsünk kis étolajat. Helyezzük bele a szalonnát és a hagymát, és pároljuk üvegesre.
Adjuk hozzá a megtisztított csirkemájat, és szórjuk meg – ízlésünk szerinti mennyiségű – őrölt borssal. Tegyünk rá fedőt és pároljuk puhára. Ezután keverjük hozzá a paprikakrémet és az ételízesítőt, majd pirítsuk le kicsit. Emennyiben úgy látjuk, hogy kész, akkor húzzuk le a tűzről. Ha kihűlt, szeleteljük fel a májat.
A főtt tojásokat vágjuk apróbb darabokra, és keverjük össze a májjal. Szórjuk bele a felaprított petrezselyemzöldet is.
Béleljünk ki egy őzgerincformát alufóliával, majd kenjük meg étolajjal. Tegyük bele a tojásos-májas keveréket, és simítsuk egyenletesre a tetejét. Verjük fel a nyers tojásokat a liszttel, adjunk hozzá egy csipet sót, és öntsük rá a májas keverékre.
Hajtsuk rá az alufólia lelógó széleit a keverékre, és helyezzük az őzgerincformát az előmelegített sütőbe. Süssük 170 fokon 25-30 percig. Akkor készült el, amikor szép aranybarna.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!