Hirdetés

Mutatunk 7 őzgerincben sült rakott húst, ami villámgyorsan elkészíthető

Hirdetés

6. Sajtos csirkemell őzgerincben készítve

60 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • bors
  • ételízesítő
  • petrezselyemzöld
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 3 db tojás
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 db csirkemellfilé

Elkészítési mód:

Először is kibéleljük az őzgerincformát a vékony szalonnaszeletekkel úgy, hogy a szeletek vége túllógjon a forma peremén.Egy tálban keverjük össze a tojásokat, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét. Vágjuk fel a csirkemellet kis kockákra, és ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel. Adagoljuk hozzá az apróra szeletelt petrezselymet is, és keverjük össze.

A csirkemelles keveréket öntsük a sajtos masszához. Alaposan keverjük el, majd tegyük bele a kibélelt őzgerincformába. A maradék reszelt sajttal szórjuk meg a massza tetejét.

Hajtsuk rá a szalonnát a formára, majd helyezzünk rá alufóliát. Tegyük előmelegített sütőbe, és tartsuk bent 45 percen át. Fél óra után távolítsuk el az alufóliát, hogy a teteje szépen megpiruljon.

Miután megsült, pihentessük pár percig, majd borítsuk az ételt egy tálra. Szeleteljük fel és mehet is az asztalra. Tipp: Füstölt sajt használata esetén még ízletesebb lesz a fogás.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

6 / 7

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés