6. Sajtos csirkemell őzgerincben készítve
60 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- só
- bors
- ételízesítő
- petrezselyemzöld
- 25 dkg szeletelt bacon
- 3 db tojás
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 db csirkemellfilé
Elkészítési mód:
Először is kibéleljük az őzgerincformát a vékony szalonnaszeletekkel úgy, hogy a szeletek vége túllógjon a forma peremén.Egy tálban keverjük össze a tojásokat, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét. Vágjuk fel a csirkemellet kis kockákra, és ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel. Adagoljuk hozzá az apróra szeletelt petrezselymet is, és keverjük össze.
A csirkemelles keveréket öntsük a sajtos masszához. Alaposan keverjük el, majd tegyük bele a kibélelt őzgerincformába. A maradék reszelt sajttal szórjuk meg a massza tetejét.
Hajtsuk rá a szalonnát a formára, majd helyezzünk rá alufóliát. Tegyük előmelegített sütőbe, és tartsuk bent 45 percen át. Fél óra után távolítsuk el az alufóliát, hogy a teteje szépen megpiruljon.
Miután megsült, pihentessük pár percig, majd borítsuk az ételt egy tálra. Szeleteljük fel és mehet is az asztalra. Tipp: Füstölt sajt használata esetén még ízletesebb lesz a fogás.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!