7. Baconös csirke őzgerincformában sütve
60 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- só
- bors
- 50 dkg csirkemell
- 20 dkg bacon
- 2 ek liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg reszelt sajt
- 2 db tojás
- 2 dl tejföl
Elkészítési mód:
Tegyünk alufóliát a formába, majd rakjuk bele a baconszeleteket, úgy, hogy fedésben legyenek egymással. Próbáljuk úgy, hogy, lógjanak túl a forma szélén.
Egy tálban keverjünk össze a tojásokat, a tejfölt és a lisztet. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan keverjük össze.
Kockákra vágjuk a csirkemellet és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tojásos masszába forgatás következik, és fontos, hogy minden darab teljesen bevonódjon.
Öntsük a csirkés masszát az előkészített formába, majd hajtsuk vissza a bacon szeleteket.
Végül helyezzük az előmelegített, 170 fokos sütőbe és süssük 30-40 percen át. Amennyiben elkészült, borítsuk tepsibe és rakjuk vissza maximum 10 percre a sütőbe. 200 fokon pirítsuk meg.
Ajánló: 6 elfeledett tájétel recept, amit a dédink konyhája őrzött