Hirdetés

Mutatunk 7 őzgerincben sült rakott húst, ami villámgyorsan elkészíthető

Hirdetés

7. Baconös csirke őzgerincformában sütve

60 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • bors
  • 50 dkg csirkemell
  • 20 dkg bacon
  • 2 ek liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl

Elkészítési mód:

Tegyünk alufóliát a formába, majd rakjuk bele a baconszeleteket, úgy, hogy fedésben legyenek egymással. Próbáljuk úgy, hogy, lógjanak túl a forma szélén.

Egy tálban keverjünk össze a tojásokat, a tejfölt és a lisztet. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan keverjük össze.

Kockákra vágjuk a csirkemellet és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tojásos masszába forgatás következik, és fontos, hogy minden darab teljesen bevonódjon.

Öntsük a csirkés masszát az előkészített formába, majd hajtsuk vissza a bacon szeleteket.

Végül helyezzük az előmelegített, 170 fokos sütőbe és süssük 30-40 percen át. Amennyiben elkészült, borítsuk tepsibe és rakjuk vissza maximum 10 percre a sütőbe. 200 fokon pirítsuk meg.

Ajánló: 6 elfeledett tájétel recept, amit a dédink konyhája őrzött

7 / 7

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés