Tévhit a citrommal kapcsolatban
Van egy tévhit, miszerint a citromban található antioxidánsok a citrom levében vannak, de ez nem így van. Ezeket az anyagokat a citrom héjában, magjában és a gyümölcs húsában találhatjuk. Jó, jó, de akkor miért fagyasszuk le?
Ez is érdekelhet: Rendkívül egyszerű karamell szelet, óriási sikert aratott a családomban
Ezt tegyük a citrommal
Hát azért, hogy megmentsük a citrom héját. Először is fertőtleníteni kell, ezt megtehetjük szódabikarbónás, almaecetes vízzel. Miután ez megvan, szeleteljük fel a citromot, helyezzük a fagyasztóba, és amikor megfagyott reszeljük le. Ezek után bármilyen italhoz hozzákeverjük, tökéletes védelmet fog biztosítani az egész szervezet számára.
A rákmegelőzés mellett még számos dologra miatt is hasznos a citrom. Te mire használod?