Hirdetés

Ne várj februárig ezeknek a növények az ültetésével: máris kezd el

Hirdetés

1. Bazsalikom

A bazsalikom az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb fűszernövény, amelynek különleges aromája kiváló a mediterrán ételek elkészítéséhez. Szerencsére saját bazsalikomot is könnyedén nevelhetünk a konyhakerti ágyásban, balkonládában vagy akár egy cserépben az ablakpárkányon. Ha magról szeretnénk nevelni, akkor időben kell cselekedni. Az apró magokat vetőtálcába kell szórni, majd amikor a magok megerősödtek, átültethetők külön cserepekbe vagy a kertbe. A csírázáshoz a bazsalikomnak 15-25 Celsius fokos hőmérséklet ideális. Nagyjából két-három hét  gondoskodás után megjelennek az első kis sziklevelek, amelyek a növény fejlődésének kezdetét jelzik. A palánták gyorsabb növekedése érdekében javasolt őket világos, meleg helyre tenni. A talaja legyen enyhén nedves, de mégse túl vizes. Amint a növények elérik a néhány centiméteres magasságot, és már kifejlődtek az első leveleik, érdemes lecsipkedni vagy visszametszeni őket. Ez a lépés szép, bokros formát ad a bazsalikomnak, és elősegíti a bőséges levéltermést is. Fontos, hogy a bazsalikom kedveli a napsütést, ezért a legjobb, ha napos helyen tartjuk. Rendszeres öntözéssel és megfelelő tápanyag-utánpótlással biztosítható, hogy egész nyáron friss levelei legyenek. A termést leszedhetjük és ételeinkhez felhasználhatjuk.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

2 / 7

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés