Remek rostforrás!
A puliszka kiváló rosttartalommal rendelkezik. 100 gramm kukoricakása 7,3 gramm rostot tartalmaz. A rostok a kiegyensúlyozott táplálkozás kulcsfontosságú alkotórészét képezik. Javítják az emésztést, és hozzájárulnak a koleszterinszint csökkentéséhez. A szívbetegségek megelőzését, valamint a vércukorszint szabályázását is elősegíti. Továbbá a rostok segítenek fenntartani a jóllakottság érzését, ezáltal szerepük lehet a testsúly szabályozásában is.
Ez is érdekelhet: 7 dolog, amit szigorúan tilos ecettel tisztítani
Gazdag vasban és vitaminokban!
A kásában számos vitamin és ásványi anyag is magtalálható. Többek között kalciumot, magnéziumot, vasat, E-vitamint, A-vitamint és B-vitaminokat tartalmaz. A vas rendkívül fontos ásványi anyag, mivel fontos szerepet játszik a szervezetben az oxigén szállításában és a hormontermelés támogatásában. A B-vitaminok közül a puliszkában a tiamin, a niacin, a B6-vitamin és a folsav is megtalálható, melyek szintén nélkülözhetetlenek a szervezetünk számára, többek között a bőr egészségére, a szív- és idegműködésre, valamint a vörösvértestek képződésére is hatással vannak.