Olcsón, gyorsan, finomat: 4 zseniális hóvégi recept, ami garantáltan jól lakat
A hónap végén nem mindig egyszerű egy teljes menüt készíteni szűkös költségvetésből. Összegyűjtöttünk négy fogást, amellyel jól lakhat a család!
Mázas csirkeszárny káposztás krumplipürével
Hozzávalók:
- 1 mokkáskanál mustár
- étolaj
- 2 evőkanál 10%-os ecet
- 1 teáskanál cukor
- 1 kg csirkeszárny
- 4 dkg vaj
- kb. 1,5 dl tej
- 1 kg krumpli
- 80 dkg fehér káposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma
a BBQ-mázhoz:
- só, bors
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál Worcester-szósz
Ajánló:
Kiderült a titok: így tárold a kenyeret, hogy napokig friss maradjon
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat mossuk meg alaposan majd sózzuk, borsozzuk. Kenjük meg egy kis olajjal, és helyezzük a tepsibe. Fedjük le alufóliával, és süssük 180 fokon 50 percen keresztül. Amíg sülnek a csirkeszárnyak, addig készítsük el a krumplipürét. Ízesítsük egy kis mustárral, hogy pikánsabb legyen. Gyaluljuk le vékonyra a káposztát, a hagymát pedig szeleteljük fel és olajon kezdjük el párolni. Sózzuk, bőségesen borsozzuk, és ízesítjük egy kis ecettel és cukorral. Lassan, folyamatosan kevergetve pároljuk készre.. Ezután forgassuk össze a krumplipürével. Keverjük össze a ketchupot aa mézzel, olívaolajjal, Worcester-szósszal, az aprított fokhagymával, sóval és borssal. Kenőtollat használva kenjük meg a csirkeszárnyakat a mázzal, majd a sütőt magasabb hőfokra vagy grillfokozatra állítva pirítsuk meg a finom mázat a szárnyakon.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!