Olcsón, gyorsan, finomat: 4 zseniális hóvégi recept, ami garantáltan jól lakat

Hirdetés

Olcsón, gyorsan, finomat: 4 zseniális hóvégi recept, ami garantáltan jól lakat


A hónap végén nem mindig egyszerű egy teljes menüt készíteni szűkös költségvetésből. Összegyűjtöttünk négy fogást, amellyel jól lakhat a család!

Hirdetés

Mázas csirkeszárny káposztás krumplipürével

Hozzávalók:

  • 1 mokkáskanál mustár
  • étolaj
  • 2 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kg csirkeszárny
  • 4 dkg vaj
  • kb. 1,5 dl tej
  • 1 kg krumpli
  • 80 dkg fehér káposzta
  • 1 nagy fej vöröshagyma

a BBQ-mázhoz:

  • só, bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál Worcester-szósz

Ajánló:

Kiderült a titok: így tárold a kenyeret, hogy napokig friss maradjon

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat mossuk meg alaposan majd sózzuk, borsozzuk. Kenjük meg egy kis olajjal, és helyezzük a tepsibe. Fedjük le alufóliával, és süssük 180 fokon 50 percen keresztül. Amíg sülnek a csirkeszárnyak, addig készítsük el a krumplipürét. Ízesítsük egy kis mustárral, hogy pikánsabb legyen. Gyaluljuk le vékonyra a káposztát, a hagymát pedig szeleteljük fel és olajon kezdjük el párolni. Sózzuk, bőségesen borsozzuk, és ízesítjük egy kis ecettel és cukorral. Lassan, folyamatosan kevergetve pároljuk készre.. Ezután forgassuk össze a krumplipürével. Keverjük össze a ketchupot aa mézzel, olívaolajjal, Worcester-szósszal, az aprított fokhagymával, sóval és borssal. Kenőtollat használva kenjük meg a csirkeszárnyakat a mázzal, majd a sütőt magasabb hőfokra vagy grillfokozatra állítva pirítsuk meg a finom mázat a szárnyakon.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

1 / 4

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés