Olcsón, gyorsan, finomat: 4 zseniális hóvégi recept, ami garantáltan jól lakat

Hirdetés

Burgonyanudli paradicsomszaftban

Hozzávalók:

Hirdetés
  • só 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom, olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 60 dkg krumpli
  • 30 dkg liszt (+ liszt a gyúráshoz, formázáshoz)
  • 1 db tojás
  • 40 dkg-s hámozott paradicsom (konzerv is lehet)

Zseniális trükk: Ne erőlködj többé! Így csavarhatod le a beragadt befőttesüveg tetejét pillanatok alatt!

Elkészítés:

Főzzük hosszú ideig a burgonyát a héjában, hogy kicsit szétessen. Hagyjuk kihűlni, majd pucoljuk meg és törjük össze villával. Adjuk hozzá a tojást, és lisztet (amennyit felvesz). Sózzuk meg és pihentessük egy kicsit. Egy lisztezett felületen formázzunk „kígyókat”, és vágjuk le villával a nudlikat. Egy recésebb deszkán vagy villával végighengergetve húzzunk barázdákat a nudlikra, hogy jobban megmaradjon rajtuk a szaft. A paradicsomszószhoz tegyük oda főni a hámozott paradicsomot a félbevágott, megpucolt vöröshagymával, az apróra vágott fokhagymával, sóval és borssal. 30 percig forraljuk, majd adjuk a bazsalikomot is. Forraljuk fel egy nagy edény vízben a gnocchit. Ha felforrt, sózzuk meg, és főzzük ki a nudlikat. Ha elkészült a gnocchi, szedjük át egy tűzálló tálba.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

2 / 4

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés