Burgonyanudli paradicsomszaftban
Hozzávalók:
- só 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- bazsalikom, olívaolaj
- frissen őrölt bors
- 60 dkg krumpli
- 30 dkg liszt (+ liszt a gyúráshoz, formázáshoz)
- 1 db tojás
- 40 dkg-s hámozott paradicsom (konzerv is lehet)
Elkészítés:
Főzzük hosszú ideig a burgonyát a héjában, hogy kicsit szétessen. Hagyjuk kihűlni, majd pucoljuk meg és törjük össze villával. Adjuk hozzá a tojást, és lisztet (amennyit felvesz). Sózzuk meg és pihentessük egy kicsit. Egy lisztezett felületen formázzunk „kígyókat”, és vágjuk le villával a nudlikat. Egy recésebb deszkán vagy villával végighengergetve húzzunk barázdákat a nudlikra, hogy jobban megmaradjon rajtuk a szaft. A paradicsomszószhoz tegyük oda főni a hámozott paradicsomot a félbevágott, megpucolt vöröshagymával, az apróra vágott fokhagymával, sóval és borssal. 30 percig forraljuk, majd adjuk a bazsalikomot is. Forraljuk fel egy nagy edény vízben a gnocchit. Ha felforrt, sózzuk meg, és főzzük ki a nudlikat. Ha elkészült a gnocchi, szedjük át egy tűzálló tálba.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!