Olcsón, gyorsan, finomat: 4 zseniális hóvégi recept, ami garantáltan jól lakat

Hirdetés

Fokhagymakrémleves

Hozzávalók:

Hirdetés
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 liter zöldség vagy húslé
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl tejszín
  • 2 fej fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 2 szárazabb kifli
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • 1-1 teáskanál szárított oregánó, bazsalikom, kakukkfű, tengeri só

Ajánló:

Kiderült a titok: így tárold a kenyeret, hogy napokig friss maradjon

Elkészítés:

Hámozzuk meg a fokhagymát, hagyjuk egészben, és vajon, takaréklángon 10 percig fonnyasszuk a hagymával, amit előzetesen felkockáztunk apróra. Ezt követően öntsük fel a zöldséglével, és főzzük lefedve 30 percig. Ha elkészült, akkor vegyük le a tűzről és alaposan turmixoljuk össze. A tojások sárgáját leverjük el jól a tejszínnel, majd 2-3 evőkanál levest adjunk hozzá, és fokozatosan, apránként keverjük a tojást a meleg leveshez (figyeljünk arra, hogy ne legyen túl forró, mert akkor összekapja a tojást). Vegyünk elő egy serpenyőt és a levesbetéthez melegítsük fel az olívaolajat, keverjük bele a szárított zöldfűszereket, sózzuk, és a fűszeres olajban süssük meg ropogósra a vékonyra szelt kiflikarikákat.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

3 / 4

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés