Fokhagymakrémleves
Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 liter zöldség vagy húslé
- 2 tojás sárgája
- 1 dl tejszín
- 2 fej fokhagyma
- 3 dkg vaj
- 2 szárazabb kifli
- 2 evőkanál olívaolaj
- bors
- 1-1 teáskanál szárított oregánó, bazsalikom, kakukkfű, tengeri só
Ajánló:
Kiderült a titok: így tárold a kenyeret, hogy napokig friss maradjon
Elkészítés:
Hámozzuk meg a fokhagymát, hagyjuk egészben, és vajon, takaréklángon 10 percig fonnyasszuk a hagymával, amit előzetesen felkockáztunk apróra. Ezt követően öntsük fel a zöldséglével, és főzzük lefedve 30 percig. Ha elkészült, akkor vegyük le a tűzről és alaposan turmixoljuk össze. A tojások sárgáját leverjük el jól a tejszínnel, majd 2-3 evőkanál levest adjunk hozzá, és fokozatosan, apránként keverjük a tojást a meleg leveshez (figyeljünk arra, hogy ne legyen túl forró, mert akkor összekapja a tojást). Vegyünk elő egy serpenyőt és a levesbetéthez melegítsük fel az olívaolajat, keverjük bele a szárított zöldfűszereket, sózzuk, és a fűszeres olajban süssük meg ropogósra a vékonyra szelt kiflikarikákat.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!