Karamellel ízesített sült puding
Hozzávalók 6-8 adaghoz:
Hirdetés
- 5 dl tej
- 3 egész tojás
- 2 tojás sárgája
- 10 dkg kristálycukor
- 1 tasak vaníliás cukor
Készítsünk karamellt. Olvasszuk fel a cukrot pár csepp vízzel, és amikor még forró, akkor egyenletesen oszlassuk el egy 7 dl-es fém-, szilikon- vagy kerámiaformában. A tojásokat (egészen és a sárgákat) simára keverjük a vaníliás cukorral, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet. Az így kapott folyékony tejes krémet öntsük rá a már megszilárdult karamellre. A formát fedjük le fóliával, és süssük meg vízfürdőben. Először 150-160 fokon 40 percig, majd 170-180 fokra növelve a hőmérsékletet, addig kell sütni sütjük, amíg a puding kocsonyás állagú nem lesz. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd borítsuk ki, és először szobahőmérsékleten, majd a hűtőben pihentessük.
Ez az 5 szobanövény szerencsét és boldogságot hoz az új évben