Sokkal jobb, mint amint a boltba lehet kapni: 100 éves házi kenyér recept
Rendrakás közepette rátaláltam egy féltve őrzött kincsre, nagymamám nagy becsben tartott receptes könyvére, ami jó hagyománytisztelők hívén anyáról-lányára száll.. Az első ahol kinyílt a könyv, rögtön a legfinomabb puha, hagyományos házi kenyér volt. Gyermekkorunk nagy kedvence , és most én is megsütöm az én családomnak. Próbáld ki te is ezt a kenyér receptet, biztos, hogy mindenkinek ízleni fog, és több napig eláll.
Cikkajánló: Ezzel kend be a fugákat és pillanatok alatt olyan lesz mint új korában, én mindig ezt használom
A recepthez olyan, minden háztartásban megtalálható alap élelmiszerek kellenek, mint a friss élesztő, a finomliszt és egy kis zsiradék, hogy a kenyér belseje puha és omlós legyen, valamint ropogós külső kérget kapjon.
Hozzávalók:
- 1 kocka élesztő
- 15 g margarin vagy puha vaj
- 10 g só
- 450 g búzaliszt, BL 80-as típusú
- 280 ml langyos víz
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!