Sokkoló lista: a világ 6 legveszélyesebb étele között egy magyar kedvenc is ott van

Hirdetés

A fugut fogyasztók közül sokan azért vesztik életüket, mert otthon, szakértelem nélkül próbálták elkészíteni. Magyarországon is több japán étterem kínálja ezt az izgalmas fogást, de természetesen csak szigorú ellenőrzések mellett, a legmagasabb biztonsági előírásokat betartva készítik el.

Hirdetés

Manióka

A tápióka alapanyagául szolgáló trópusi gyökérzöldség, a manióka. Eredetileg Közép- és Dél-Amerikából származik, de ma már világszerte is termesztik. A kutyatejfélék családjába tartozó növényfaj.

Nyersen elfogyasztva azonban könnyen végzetes lehet, mivel cianidot tartalmaz. Emiatt nagyon fontos, hogy a megfelelő módon készítsük el. Az édes maniókát viszonylag egyszerűen fogyaszthatóvá tehetjük, ha egyszerűen megfőzzük.

A keserű manióka azonban több előkészítést igényel: először le kell reszelni, majd beáztatni, és csak ezután lehet megfőzni. Ez az eljárás jelentősen csökkenti a cianid szintjét, így biztonságosan fogyaszthatjuk.

Ajánló:

A dédi konyhájának titkai: 10 elfeledett finomság, amit most újra imádni fogsz

Felejtsd el a zsemlét! Ezt tedd a fasírtba helyette, és mindenki imádni fogja!

4 / 4

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés