Hirdetés

Erre esküsznek a falusi háziasszonyok, ettől a hozzávalótól lesz igazán szaftos a krumplis tészta

szaftos a krumplis tészta
Hirdetés

Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrjük le, és keverjük össze jó alaposan a krumplival. Savanyúsággal is ehetjük, például kovászos uborkával, úgy lesz igazán isten, de reszelt sajttal a tetején is megér egy próbát, ígérem senki nem fog benne csalódni.

A krumplis tészta eredete

A krumplis tészta hagyományos, régi népi változata a bográcsban készült akkori nevén a: slambuc, amelyhez ma is füstölt szalonnát használnak. Csak azt a fajta krumplistésztát hívhatjuk slambucnak, ami bográcsban, szalonnával készült. Ami nem így készül az egyszerűen csak egy sima krumplis tészta. Lehet, hogy a klasszikus slambucot még nem mindenki kóstolta, de a krumplis tészta minden háztartásban nagy kedvencnek számít és sokszor készítik. Mivel relatív olcsó étel, gyakran szerepel a menzai étlapon is, mert gyerekek és felnőttek is egyaránt szeretik!

Ajánló:

Soha nem fogsz mást sütni hétvégére! Almás sütemény vaníliás pudinggal

Ha ezt látod az 50 forintos érmén, akkor az akár 40 ezer forintot ér

4 / 4

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés