Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrjük le, és keverjük össze jó alaposan a krumplival. Savanyúsággal is ehetjük, például kovászos uborkával, úgy lesz igazán isten, de reszelt sajttal a tetején is megér egy próbát, ígérem senki nem fog benne csalódni.
A krumplis tészta eredete
A krumplis tészta hagyományos, régi népi változata a bográcsban készült akkori nevén a: slambuc, amelyhez ma is füstölt szalonnát használnak. Csak azt a fajta krumplistésztát hívhatjuk slambucnak, ami bográcsban, szalonnával készült. Ami nem így készül az egyszerűen csak egy sima krumplis tészta. Lehet, hogy a klasszikus slambucot még nem mindenki kóstolta, de a krumplis tészta minden háztartásban nagy kedvencnek számít és sokszor készítik. Mivel relatív olcsó étel, gyakran szerepel a menzai étlapon is, mert gyerekek és felnőttek is egyaránt szeretik!
Ajánló:
Soha nem fogsz mást sütni hétvégére! Almás sütemény vaníliás pudinggal
Ha ezt látod az 50 forintos érmén, akkor az akár 40 ezer forintot ér