Hirdetés

Szereted a kovászos uborkát? Akkor amit mutatunk, azt még jobban fogod szeretni!

Hirdetés

A nyár legkedveltebb savanyúsága a kovászos uborka, ami nem hiányozhat a magyar ember asztaláról egy krumplipüré és rántott hús fogás mellé. Ekészitése egyszerű és pár nap alatt kellően megérlelődik. Sokan nem tudják, hogy nem csak az uborkát lehet kovászolni, több őszi zöldség is van, ami legalább olyan jó, mint az uborka. Lássuk mik ezek!

1. Cukkini

A cukkini ízre és állagra hasonló az uborkához. Mivel nagyobb a mérete, vágjuk nagyobb hasábokra és úgy érleljük! Fűszerezhetjük kaporral, korianderrel, mustármaggal vagy chillivel. Kovászolhatjuk ugyanazzal a módszerrel, mint az uborkát: öntsük a sós vizet a kovászolni kívánt zöldségre, tegyünk bele kaprot, fűszerezzük, tegyünk rá kenyeret, fedjük le és tartsuk meleg helyen 2-4 napig.

A cukkinin kívül más tökfélékkel is megpróbálkozhatunk.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

1 / 5

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés