Miért jó uborkát fogyasztani?
Az uborka nagyon egészséges és vitaminokban gazdag, még a héját is fogyaszthatjuk! Tartalmaz A-, B1-, B2-, B6- és C-vitamint, valamint káliumot, foszfort, vasat, kálciumot és nátriumot, ezért sokféle kozmetikai termék alapjául is szolgál, mivel nyugtatja a bőrt, enyhíti a napégést.
A kovászos uborka az erjesztésnek köszönhetően probiotikumot tartalmaz és jó hatással van az emésztésünkre. Nem csak savanyúságként lehet fogyasztani, hanem apróra vágva töltelékként töltött húsoknál. A kovászos uborkának finom a hideg leve is, de ha sokat fogyasztunk belőle, könnyen lehet hasmenésünk!
Ajánló: Virágboltos barátnőm megfogta a leanderem, és ezt tette vele. Ennyi virág még soha nem nőtt rajta
Ahány ház, annyi szokás és annyiféle kovászos uborka recept létezik. Mi megmutatjuk most a legközkedveltebbet. Az uborkákat mossuk meg, vágjuk le a széleit, vagdossuk be mindkét oldalán hosszanti irányban, majd dugdossuk bele a befőttes üvegbe. Forraljunk sós vizet, hűtsük le, majd öntsük rá az uborkára. Tegyünk a tetejére egy vastag szelet kenyeret, kaprot és fűszerezzük ízlés szerint. Tegyük ki a napra érlelni három napra figyelve, hogy mindig legyen elég víz rajta. Három nap múlva kész is a legfinomabb és legegészségesebb uborka, amit valaha ettünk!