Te is a hűtőbe teszed ezeket az ételeket? Óriási hiba, így teszed tönkre őket
Tudd meg, miket nem szabad a hűtőszekrényben tárolni!
Vannak olyan élelmiszerek, amelyekből a hűtés hatására mérgező anyagok is kiválhatnak. A táplálkozási szakértők szerint emiatt tartózkodjunk bizonyos esetekben a hűtőben való tárolástól.
A következőket ne rakjuk hűtőbe:
Fokhagyma
Nem ajánlott berakni a hűtőbe a fokhagymát, mivel esélyes, hogy csírákat hajt, gumis állagúvá válik. Ezáltal veszít az ízéből, és kesernyés lesz, ráadásul még kellemetlen gombafertőzés vagy penész is felütheti rajta a fejét. A fokhagymának leginkább egy hűvös környezet való, de semmiképp se legyen túl hideg neki. Elhelyezhetjük a fokhagymát egy tálban a konyhapultunkon, lényeg, hogy ne érje napfény. Esetleg a konyhaszekrénybe vagy spájzba is berakhatjuk.
Ajánló:
Kiderült a titok: így tárold a kenyeret, hogy napokig friss maradjon
Hagyma
A hagymán penész jelenhet meg a hűtőszekrényben, mivel a felesleges nedvesség ideális környezetet biztosít a gombaspórák számára. Ezek a spórák fogyasztás esetén hányást, gyomorgörcsöket és hasmenést okozhatnak. Ezért a hagymát inkább egy hűvös, sötét és száraz helyen tároljuk, nem pedig a hűtőszekrényben. Legjobb választás egy nyitott papírzacskó.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!