Gyömbér
A beszerzett gyömbért sokan automatikusan a hűtőbe helyezik tárolásra. A gyömbér számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, de sajnos a hűtőben tárolva gyorsan penészedik. Sose fogyasszuk penészesen, mert vese- és májelégtelenséget okozhat. Csomagoljuk légmentesen záródó zacskóba vagy tartályba a gyömbért.
Ajánló:
Ezzel a 4 házi egyszerű dologgal végleg megszabadulhatsz a vízkőtől, próbáld ki még ma!
Burgonya
A burgonya hűtőben tárolása veszélyes lehet, mivel a hideg hatására a keményítők cukorrá alakulnak, ami édesebb ízt és szemcsés textúrát eredményez. Az extra cukor akrilamiddá alakulhat, amelyet a rák kialakulásának kockázatával hoztak összefüggésbe. Az akrilamid egy olyan kémiai anyag, amely akkor keletkezik, amikor a keményítőtartalmú élelmiszereket, például a burgonyát és a kenyeret 120 °C feletti hőmérsékleten főzik. A krumplit inkább szobahőmérsékleten kell tartani, mert ha a hidegre kerül, a benne található keményítő cukorrá alakul, és az állaga is sokkal puhább válik. Papírzacskóban is tárolható.
Ezeket se tárold a hűtőben! Van néhány étel, amelyeket bár nem válnak mérgezővé, mégsem ajánlott a hűtőszekrényben tárolni.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!