Kenyér
A kenyérben lévő keményítőmolekulák hűvösebb környezetben gyorsan kikristályosodnak, így a gyorsabban tönkremegy. Bár sokan hiszik, hogy ha hűtőbe teszik a kenyeret, az több nappal tovább lesz majd fogyasztható, ez valójában nem igaz. Emiatt ugyanis sokkal hamarabb kiszárad és penészessé válik, illetve az íze és a textúrája is gyorsan megváltozik. Tároljuk inkább a konyhapulton a kenyértartóban, ha pedig úgy véljük, biztosan nem fog elfogyni még egy jó ideig, akkor rakjuk egy jól záródó műanyagzacskóba és fagyasszuk le.
Ezzel a 4 házi egyszerű dologgal végleg megszabadulhatsz a vízkőtől, próbáld ki még ma!
Méz
A méz nem igényel hűtést, és hidegben kemény, nehezen kenhető lesz. Szinte korlátlan ideig megőrzi a minőségét szobahőmérsékleten tárolva, a hűtőbe helyezve pedig csak megkristályosodik és elveszíti az ízét, valamint kellemes, folyékony állagát. A méznek természetes antibakteriális tulajdonságai vannak, ezért nem kell hűtenünk a tovább fogyaszthatóság érdekében. Egy jól záródó üvegben, szobahőmérsékleten raktározva évekig megőrzi minőségét.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!