Te is a hűtőbe teszed ezeket az ételeket? Óriási hiba, így teszed tönkre őket

Hirdetés

Kávé

Nem ajánlott hűtőben tárolni, mert könnyen magába szívja más ételek illatát. Megjegyezzük, hogy ez a dióra is jellemző. Ha a kávét kivesszük a hűtőből és újra szobahőmérsékleten kezdjük tárolni, akkor pára csapódhat le rajta, ami befolyásolja a minőségét. Ez különösen igaz a frissen őrölt kávé esetében, mivel gondot okozhat, hogy a nedvesség felgyorsítja az oxidációs folyamatokat. Érdemes szobahőmérsékleten, légmentesen záródó edényben, sötétben (például szekrényben) tárolni, ahol nincs közvetlen napsütés.

Hirdetés

Ezeket olvastad már?

Az orchidea-szakértők titka: ezt az egy dolgot sose tedd a növényeiddel, ha életben akarod tartani őket

Ez az 5 szobanövény szerencsét és boldogságot hoz az új évben

Zseniális trükk: Ne erőlködj többé! Így csavarhatod le a beragadt befőttesüveg tetejét pillanatok alatt!

Fűszernövények

Fogékonyak a környező szagokra így a hűtőben tartva sajnos elveszítik az ízüket és gyorsan kiszáradnak. Bizonyos fűszernövények, például a bazsalikom, kifejezetten nem bírják a hideget. A hűtőben tartva leveleik megbarnulhatnak és elveszíthetik a frissességüket. Ha hosszabb ideig szeretnénk jó állapotban megőrizni a fűszernövényeket, akkor megoldás lehet a szárítás vagy a fagyasztás. Így nagy valószínűséggel érezhető lesz az eredeti aroma a főzésnél.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

4 / 5

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés