Te is a hűtőbe teszed ezeket az ételeket? Óriási hiba, így teszed tönkre őket

Hirdetés

Paradicsom

A hűtő leállítja az érési folyamatot. A paradicsom ízét a benne található illóanyagok és cukrok egyensúlya adja. Ha hűtőbe tesszük, a hideg gátolja ezek fejlődését, így az íze tompábbá, „vizesebbé” válik, szinte elveszíti azt. A trópusokról származó paradicsom nem hidegkedvelő, néhány száz génje pedig szimplán leáll a nem megfelelő környezetben (12 Celsius fok alatt). Ha már egy hete beraktuk a paradicsomot a hűtőbe, akkor sajnos a hűtő által okozott ízvesztés maradandó lesz.

Hirdetés

Ezeket olvastad már?

Az orchidea-szakértők titka: ezt az egy dolgot sose tedd a növényeiddel, ha életben akarod tartani őket

Ez az 5 szobanövény szerencsét és boldogságot hoz az új évben

Zseniális trükk: Ne erőlködj többé! Így csavarhatod le a beragadt befőttesüveg tetejét pillanatok alatt!

Banán, avokádó

A hűtés lassítja az érési folyamatot, ezért ezeket akkor érdemes hűtőbe helyezni, ha később szeretnéd elfogyasztani. Az avokádóknak általában szükségük van még egy pici időre, hogy megérjenek, miután hazaviszed őket a boltból. Ebben az esetben szintén nem szabad őket a hűtődbe tenni, mert az – a paradicsomhoz hasonlóan – itt is meggátolja az érési folyamatot, ráadásul az ízén és az állagán is sokat változtathat. A trópusi gyümölcsökre tehát hatással van a hűtési folyamat, mivel felgyorsul a rothadás.

5 / 5

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés