Hirdetés

Villámgyors házi pizzatészta: kelesztés nélkül, percek alatt kész

Hirdetés

Elkészítési mód:

Először melegítsd fel a sütőt 260 fokra, és helyezd be a pizzasütő követ azért, hogy alaposan felforrósodjon. Hagyd bent legalább 10 percen keresztül.

Közben amíg a sütő melegszik, készítsd el a tésztát. Egy nagy tálban keverd össze a langyos vizet a cukorral és a porélesztővel, majd hagyd pihenni öt percen át, egészen addig amíg apró buborékok nem jelennek meg a tetején. Ezután add hozzá az olajat, és fokozatosan keverd bele a sóval elkevert lisztet. Dolgozd össze enyhén, a tésztának ragacsos állagúnak kell lennie. Ha túl lágy, adhatsz hozzá még egy kis lisztet. Formázz belőle golyót egy deszkán. Javasolt pihentetni 10 – 60 percen keresztül, de ez nem feltétlenül szükséges.

Nyújtsd ki a tésztát kör alakúra, majd jöhet a pizzaszósszal való megkenés. Ne felejtsd el rárakni a kedvenc feltéteidet, és szórd meg reszelt sajttal. Ha van pizzalapátod, annak segítségével helyezd át a tésztát a sütőkőre. Amennyiben nincs, úgy a sütőpapír is megteszi a könnyebb mozgatás érdekében. Süsd a pizzát 12-15 percig a forró sütőben. A végén figyeld folyamatosan, nehogy megégjen.

Az 5 legfinomabb tökfőzelék recept, amiből mindenki duplán fog szedni

2 / 2

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés